chania stad och elafonissi

Dag nummer två med den lilla svarta. Vi tog bilen in till Chania stad som är så fin. Jag tycker ju så mycket om städer vid vattnet. Allt vatten är fantastiskt. Vi gick även på marknad där det var väldigt mycket fina saker. Dock verkar djurhållningen vara kvar i stenåldern tyvärr. Grisar var upphängda, getfötter och andra köttprodukter låg helt öppet. Kalkoner och höns var fjäderlösa och hängde också uppochner. Vidrigt enligt mig för att inte tala om doften. Istället unndade vi oss en lunch vid vattnet, en grekisk sallad för min del som var supergod. Oliverna kan ha varit de godaste oliverna jag ätit!
Efter lunch bilade vi ner till sydkusten på Kreta. Till Elafonissi vars stränder jämför det Maldivernas eller Thailand. Medelhavet var lite för kallt för min smak men perfekt att bara doppa förtterna i. Strandkanten är i rosa pulverliknande men syntes inte så väl som jag hoppades eller trodde. 
Kreta är väldigt bergigt och vart vi än åkte var det så fina utsiktsplatser överallt att vi stannade och bara njöt av nuet och utsikten. Dessutom var det varningar för bergsgetter där, så som de varnas för älg här. Sjukt häftigt att höra getter som bräker? När man är ute i naturen eller mötas av getter i en brant sluttning.