ägg ägg ägg

Kylskåpsrensningen fortsätter och med fyra övergivna citroner kokade jag ihop en lemoncurd med massor av ägg. Det doftade citron i hela hemmet vilket jag tycker är superfäscht och uppiggande. Tänk vad allt smakar mycket mer med riktiga råvaror!
När vi var i Askersund i söndags så åkte vi förbi Äggboden och köpte med två plattor ägg hem. Tycker nog bäst om ägg som har lite skavanker och de ser mest natruliga ut enligt mig. Tycker egentligen att hela kycklingfabriken är hemsk men det positiva är att det är frigående höns, och vi köper de ägg som annars skulle slängas. 
Medan vi har ägg kvar hemma (som annars försvinner illa kvickt) passade jag på att göra en marängtårta. Olika bottnar med choklad och kaffe. Fyllningen är kaffekräm och lemoncurd i mitten. Toppad med blåbär, blåbärsmousse, hallon, hallonmousse, moccakräm och överblivet godis och kakor från skafferiet
 
Angelica Wåhlin

Men gud, vad fräscht!