årssummering 2020

Tidigare år har det kommit inlägg kvartalsvis. Men precis som resten av detta skitår så blir det inte så iår. 
 
2020 började utan restriktioner och Corona var fortfarande för mig endast en ölsort. Sedan vändes livet uppochner. Det började med att jag trodde att J duschade mitt i natten. Istället var det vatten som rann ut spottarna, en vattenläcka var konstaterad och tillslut så fick vi en ny och fräsch gästtoalett.
(null)
 
Februari är semmelmånad och det är en ny sorts semla varje vecka. En numera tradition jag aldrig vill sluta upp med.
(null)
 
I mars fick uteserveringarna öppna tidigare och med tanke på renoveringen hemma passade det oss perfekt. Dessutom åkte vi till Idre med svärisarna. Åh, det kanske var årets höjdpunkt trotsallt trots att vi alla blev sjuka efteråt.
(null)
 
Choklad och vinprovningen var aprils höjdpunkt. Oj vad jag lärde mig och fick upptäcka nya kombinationer och smaker. Ett skönt break när jag resten av månaden var utlånad i jobbet och knappt var hemma.
(null)
 
Maj för mig kommer alltid vara vår månad. Vi betade av två år som gifta.
(null)
 
Juni var min semestermånad som dränktes i vin och bubbel. Jag var nog på mitt livs galnaste fest i Stockholms skärgård och tog igen kompishäng som inte blivit av. Roadtrip till Umeå och Sverige visade sig från den fina sidan. 
(null)
 
J fyllde 30 i juli och jag drog ihop ett corona-anpassat kalas för honom med hans vänner. Här börjar även höstens födelsedajs-race när allas födelsedagar ska firas.
(null)
 
Augusti var månaden då sommarens rosé fortfarande flödade på uteserveringarna och kunde avnjutas med många skratt. Jag red för första gången sedan P dog. Ögonbrynen (och kroppen) fick nya tatueringar och botox räddade mina käkar. Annars var det nog mest kalas som gällde.    (null)
 
Sedan kom september som är min månad. Semester i Smålands skogar, ridning och en stor dos av kompisgäng. 26 jordsnurrar och jag blev firad flera gånger om. Uteserveringar och rosévin var fortfarande en stor del av livets fest.
(null)
 
I oktober tog uteserveringarna slut och lika dystert blev det när jobbet valde att omplacera halva styrkan och jag blev en utav dem. Däremot innehöll den även ljusglimtar som stall och hästar och jag fick hoppa för första gången på flera år, dessutom på en dressyrhäst.
(null)
 
Ett heldygn med spa, god mat och tjejsnack i Göteborg var Novembers höjdpunkt. Tillsammans med att vi köpte hus såklart.
(null)
 
Jag hade aldrig anat att detta år skulle sluta som det kommer göra. Jag har bytt arbetsplats, blivit särbo, fått inställd skidresa och vi är mitt i en andra våg av covid. Just nu är planerna inför nyår inställda och det finns faktiskt inga nya planer för nyårsafton heller, vilket ändå känns helt okej. För att vara positiv så var julafton så bra den kunde med tanke på situationen, jag kunde jobba hemifrån och tänk att jag hade varit snäll iår också och fick paket. 
 
(null)