kyoto

De sista dagarna i Japan åkte vi till mammas och pappas vänner i Kyoto som är japans föredetta huvudstad. Där tog de med oss på rundresor i området. Bland annat åkte vi till Amanohashidate. Det var så fint där. Vi tog en linbana upp och hade tävling i trapporna till toppen där utsikten var magisk över viken. Skulle man simma rakt över viken kommer man till Ryssland. Ganska logiskt att det var massor av militärfartyg där. Andra dagen tog vi tåget till bambuskogen som var fantastisk. Bambu är så fint och växer enormt snabbt och är starkt. Dock var det så mycket turister där vilket var lite synd.
 

hiroshima

6 Augusti 1945 hände något fruktansvärt i världen där många oskyldiga blev drabbade och lidande. Andra världskriget är något vi alltid måste påminna oss om. Att rädslan måste få oss att hålla ihop och försöka förstå istället för att separera oss och attakera. Att få åka ner och besöka denna stad kändes och berördes. Atombomben som skulle sprängas över en bro hamnade några få meter snett och detonerades lite för tidigt än planerat. Den sprängdes 600 meter över det som idag är Hiroshimas fredsmonument.
Vi tog även en ferry över till ön Isukushima för att se den berömda O Torii Gate som är en flytande port tillägnad för stormguden. Båda dessa byggnader är med i UNESCO's världarvslista.