älskade mamma

Idag fyller min mamma år. Hon som jag är mest lik (enligt många) både utseendemässigt och personlighetsmässigt. Hon är den person jag kan tycka mest om och bråka mest med. Hon är den absolut starkaste personen jag vet. Att hon har klarat av att lämna sin familj och vänner för att stå på egna ben är mäktigt. Leva i ett helt annat land, med ett helt annat språk och kultur, och börja om på nytt är så otroligt häftigt och imponerande. Själv tycker jag ibland att det är jobbigt att bo i Norrköping där mina 20 mil hem inte ens går att jämföra med. 
Min mamma har lärt mig så mycket i livet, i sin roll som mamma att fostra mig och förbereda mig för livet. Främst har hon lärt mig att det bara är det bästa som duger och att alltid visa tacksamhet. Min envishet och järnvilja har jag fått av henne. Utbildning och skolan är A och O. Likaså min kreativa sida. Målmedvetenheten, kämparglöd, disiplinen och humöret, listan kan göras lång. Jag är min mamma upp i dagen. 
 
 
Eftersom jag är uppväxt med endast bröder är jag tacksam över att ha en förstående och fin mamma. Trots att vi har bråkat ofantligt mycket är jag idag väldigt tacksam och stolt över henne. Hon är min kvinnliga förebild och idol.
 
Jag är född med henne som mamma och det är inget som går att styra över. Jag är glad och tacksam över att hon är just min mamma. För allt hon har givit mig.
 
Tänker jag tillbaka på min barndom med mamma så tänker jag på alla gånger som hon har trötsat mig, alla gånger hon har tagit med mig till stallet trots att jag visste att hon var livrädd för hästar. Jag tänker också på alla gånger hon har pressat mig, trott på mig och fått mig att våga drömma. Främst vill jag bara hylla och gratta henne på sin dag och det ska vi fira i kväll och i helgen!

10 saker om mina rutiner

Augustis 10 saker blir om rutiner. Med tanke på mitt jobb är det i princip omöjligt med rutiner men lite finns det ändå!
  • Kommer jag hem på natten kollar jag till mina växter och vid behov vattnar.
  • Varje gång jag går upp på ett lok torkar jag rent med våtservetter. Jag har alltid vårservetter i väskan. Bacillskräcken tar över.
  • Vaknar jag hemma har jag min morgonrutin med ansiktsprodukter. Alltid solskydd i mina produkter.
  • Vaknar jag på natten måste jag gå och kissa (så jag inte vaknar igen av att jag är kissenödig).
  • Träning på måndagar, inte möjligtvis gym utan bara det är något pulshöjande.
  • (Tvångs)Gosa med katterna minst 10 min/dag
  • Säga godnatt till J varje kväll.
  • Det första jag gör på morgonen är att sätta på kaffe/ te (oavsett om jag hinner dricka eller inte).
  • Sätter minst 2 st alarm på morgonen vid behov
  • Dricka kaffe/ te efter lunch och något sött till, ofta en ruta 70% choklad.

den enes död den anders bröd

Efter att ha sovit ut någorlunda och gått på ett pass Yoga så var jag inne i ett lugnt mode igår. Vet inte när jag kände så sist och jag var så himla glad och tacksam. Vilken känsla det är att få varva ner lite! Men jag ska erkänna att jag tycker det är svårt med en omställning. Efter en hektisk vår och sommar måste jag vid varje ledigt tillfälle ständigt tänka på att få ro och ge det tid, det är något jag ska jobba vidare med.

Jag satte en limpa bröd av degen som var kvar sedan helgen. Jag älskar bröd och kommer aldrig leva ett liv utan bröd. Nu snackar vi bröd som är gjort på bra råvaror, och drömmen är att kunna odla och mala mjölet sjäv.

Det är ju så mycket godare att äta färskt bröd och jag fortsatte min kväll hemma med senaste numret av Residence som landade brevlådan.