v. 48

I måndags åkte jag upp till Stockholm på jobb. Växelfel vilket gjorde att var tvungen att åka med ett tidigare tåg upp och anlände över en timme sen upp till Stockholm och missade min rast. Sånt som händer och det är ju bara att gilla läget. Dessutom gillar jag ju båtar och varje gång jag åker över Södertälje så spanar jag efter båtar. Denna gång fanns en RoRo båt där bilar levererades.
 
Jag kom hem tisdag morgon vid 5. Sov lite och jobb vid 20 igen och pga nedriven kontaktledning var tåget en timme sent och jag missade min rast igen. Dock funkar det att vila lite i 1:a klass, om inte annat så hävde jag i mig kaffe. Tanken var att jag endast skulle köra från Nässjö-Norrköping och sedan sluta men det fanns ingen som kunde ta över efter mig så jag ställde upp och körde från 22-07. Laddade upp med allt möjlig skit för att kunna koncentrara mig hela natten, om ifall att jag skulle behöva, men det gick bra ändå med socker från äpplen och mängder av kaffe. Det var tufft, inte minst när det uppkom massor av fel på loket och dessutom signalfel på Stockholm Central. Dock är jag nog som skarpast när jag är under press. 
 
Vid 07 tog jag tåget hem och hann njuta lite av soluppgången innan jag somnade. På onsdag kväll skulle jag egentligen åka ner till Nässjö och köra upp till Norrköping igen men tåget var inställt och jag blev ledig istället. Hanna bad mig färga hennes hår och på kvällen hade J köpt hem kinamat.
 
Torsdagen var det jobb 16:25-00:40 men var hemma redan efter 21.
 
Idag är det fredag! Jag ska sätta upp advensljusstakar och jobba i eftermiddag från 13-19 innan jag går på helg. Nu ska jag kila iväg till salongen för välbehövligt lashlift!

helgen i bilder

Helgen har varit bra! Började som sagt helgen med middag hos ett par vänner. Så himla trevligt och det var precis vad jag behövde! Pizza och rödvin!

Annars har jag varit så stressad. Jag har jobbat så mycket senaste tiden att jag inte kunnat prioritera sömn och kost. Utemat och korta sovstunder. Jag har gått upp nästan ett kilo i vikt och det är det sista jag behöver nu innan Vietnam. Så lördagen spenderades med endast 10h extrajobb. Hann hem till mamma och pappa och hämta lite överbliven kinamat innan jag åkte därifrån. Liftade hem med en gammal klasskompis. Smidigt när man både kan umgås och arbeta samtidigt!
Det var dessutom SNÖ i både Flen och Fredriksdal och Nässjö, vilket jag såklart njöt av.
Jag avslutade helgen med lite egentid med J. Vi valde att äta frukost på bageriet en gata upp. Så på stan och bara umgås, vilket vi inte hunnit göra. Dricka kaffe länge helt ostört och visst blev jag lite sådär nykär igen. 

v.47

Tennisarmbåge gör fruktansvärt ont och jag har jobbat på ren vilja i två veckor och därmed har mina armar blivit värre. Men nu efter snart 3 veckor kan jag handskas med det och leva hyfsat normalt igen. Därav blir det en tb på denna veckan, vilket kanske är bra eftersom min veckoplanering väldigt sällan stämmer ändå.
 
I måndags jobbade jag 16:25-00:40 men slutade redan vid 21:30 och eftersom det var så kallt och jag anstängt mina armar fysiskt så hämtade J mig från jobbet. Så snällt.
 
I tisdags blev mitt tåg inställt och jag blev ledig. J och jag åkte till Linköping tidigt på morgonen till kliniken och åt frukost där. Lagom till lunch passade jag på att luncha med Hanna. Vi åt på Mannam, ett koreanskt ställe bara en gata upp och det var så fantastiskt gott. Jag förstår varför vi fick vänta på sittplats. Perfekt med asiatiskt där man slipper dela maten eftersom det inte funkar.
 
I onsdags åkte jag upp till Stockholm på jobb. Köpte julklapp åt Hanna och en present till J som jag tänkte ge honom i advent. Mitt sista tåg hem var inställt och vid 23 i onsdags kunde jag gå på helg.
 
Men redan under torsdagen efter att ha stirrat på fönsterputsarna så blev jag uttråkad och bestämde mig för att jobba extra. Upp till Stockholm igen, åka taxi med den roligaste chaufför jag åkt med, för att sedan köra till Nässjö där det fanns snö. SNÖ!! Jag älskar snön såhär i början av vintern och jag fick riktiga julkänslor.
 
Vid lunch på fredagen slutade mitt extrapass och J och jag åkte och skulle storhandla. Inte igen på en lönefredag där det dessutom är black friday. Kvällen tillbringades hos ett par vänner med pizza och rödvin.