hemfärd

Dag 5/5 och dags för att åka hem. Klockan ringde tidigt och vid 06 hade vi bokat en taxi till flygplatsen. Jag är ganska övertygad om att vi blev blåsta på taxinotan till flygplatsen, men tänker att sånt händer. 

Frukost innan hemfärd och flygresan gick snabbt. Vi flög över Frankrike och Schweiz och alperna och det var så häftigt! Min bror flyttar i oktober till Schweiz och jag ser verkligen fram emot att få åka dit när och om tillfälle ges. Schweiz är ett land jag länge velat bocka av!

Vi landade före tid och tog tåget över till Malmö. Väl där blev det lunch (falafel såklart) och kaffe. När jag var i Malmö med jobbet förr köpte jag nästan alltid kaffe på Starbucks men denna gången fanns det inte kvar, vilket var tråkigt. Istället fick det bli på Espresso House.

Sedan tog vi tåget till Nässjö innan min bror hämtade upp oss skjutsade hem oss till katterna, dessutom fick jag en försenad födelsedagspresent, så snällt! 

Fem dagar ifrån katterna är väl vad jag tycker känns okej, sedan kommer saknaden. Jag vet att de har det hur bra som helst i mina föräldrars hus där de har tre gånger så stor yta som de kan springa på + uterum + trädgård och det är så himla fint att få bilder på dom när jag är borta.

Sammanfattning av resan är jag har en helt fantastisk man som jag delar livet med. Att han har fixat allt detta för mig och guidat mig i sitt Barcelona. Jag är otroligt stolt och tacksam över honom för allt han gör för mig.

sista hela dagen

Sista hela dagen tyvärr. Hade kunnat stanna här en vecka till utan problem. Stranden och läsa lite på förmiddagen innan vi gick till hotellet för en dusch och uppfräschning. Vi brukar hålla oss borta från de typiska "turistställerna" men nu var det dags att ta sig an en dag med folkhav.

Vi tog Metro till Alfons X. Vi besökte Parc Guell med Gaudis fantastiska arkitektur och strosade runt parken innan vi gick hemåt. Trots att fötterna värker efter flera dagar där vi gått minst 1,5 mil dagligen är det så fantastiskt att kunna se och uppleva olika platser.

Det blev stopp för fika, mat och shopping. Jag förstår verkligen att det är många fler son är ute i affärerna här för de är så otroligt fina och känns väldigt mycket exklusivare. En budget-kedja som Zara har tre våningar med en fantastisk känsla. Dessutom tycker jag att kläderna är så otroligt mycket roligare utomlands. Lite mer färg och inte så svart/vitt basic som det är där hemma.
 
 

Montjuic

En dag med riktig värme och runt 26-28 grader. Köpte med lite olika spanska öl påväg till stranden på förmiddagen. 

Till lunch blev det tapas (igen) och det är så häftigt hur min skolspanska liksom kommer tillbaka när jag har språket runt om mig. 5 års studier gav visst resultat och det är skönt att kunna beställa på spanska och kanske inte förstå allt de säger men sammanhangen i det stora hela trots att de pratar väldigt fort.

Lagom efter lunch bytte vi stranden mot Montjuic. Vi tog oss över vattnet med linbana vilket var helt fantastiskt med den storslagna utsikten. Sedan passade vi på att gå upp för berget. Riktigt bra träning och superjobbigt! 

Vi var tillbaka först till kvällen efter ca 1,5 mils promenad och då åt vi på Mr Robinson som ligger ett kvarter bort. Härligt ställe med sjysst personal, music och mat. Quesedillas med kimchi till förrätt och sedan en vegetarisk risotto med pumpa, mynta och pinjenötter. Cavadrinkar och IPA, Fantastiskt gott!