summering av 2021 och mål inför 2022

Jag började året som gravid och avslutar nu året som mamma till en bebis som inte är speciellt liten längre. 
 
För ett år sedan flyttade jag hem till mina föräldrar som 26-åring och gravid och pendlade 20 mil när jag var ledig. Mannen och katterna följde med dom också framåt våren när vi sålde vår lägenhet. Det gick så mycket bättre än vad jag hade kunnat ana och nu när jag ser tillbaka på tiden så var det som att leva i ett mysigt kollektiv. Vi gick oerhört mycket promenader jag och min mamma. J följde med han också ibland, dock mest de gångerna vi gick på Dumme Mosse med grillkorv och bröd i väskan. 
  (null)
 
I somras fick vi äntligen tillträde till vårt hus och efter två veckor som husägare krystade jag ut en unge mellan två krystvärkar. Ja, det var typ det sjukaste jag gjort i livet och jag skulle kunna både vara gravid och krysta ut ungar större delen av året, bara jag får avnjuta några glas vin däremellan och äta rökt/ gravad lax. 
(null)
 
Hela hösten har jag NJUTIT, rullat vagn och upptäckt vårt område och samtidigt insett att det finns så mycket mer i livet än jobbet. Jag har aldrig jobbat såhär lite sedan mitt första jobb någonsin skulle jag tro, vilket har fått mig att uppleva nya perspektiv på livet. Perspektiv som skrämde mig tidigare. Jag har nog aldrig haft såhär socialt rikt liv och njutit så mycket av att bara vara. Rutiner kan vara bland det tryggaste som finns.
  (null)
 
Nu i vinter ska jag passa på att njuta ännu mer och istället för att stressa över att jag snart ska jobba igen. Jag är redan full av energi efter glöggen som vi hade här hemma och kanske har jag lyckats att stänga ute min inre Grinch i år och låtit julen omfamna mig. Julmusik har spelats sedan första december, lussebullarna är bakade och julstöket är till största delen avklarad. Bara några enstaka paket kvar. Påtal om paket så känns det bra att inte ge några till min dotter i julklapp. Hon förstår ju ändå inget när hon är såhär liten och kommer få paket av andra. Istället får hon lite mer pengar till sparande, det kommer hon ju uppskatta mer när hon förstår.
 
Det var en kort summering av året. Nu blickar jag fram emot 2022 och här kommer några av mina mål! 
 
 
 
1. jobba som ett team 
Skäms på mig och det måste vara sjukt jobbigt när jag tipsar min man om "gör såhär", "såhär gör jag" istället för att låta honom hitta sina knep som funkar gällande vår dotter. Jag måste våga och släppa kontrollen. Jag höll bokstavligt talat stenhårt om min telefon sist jag var nere på stan och gjorde fransarna ifall att han skulle ringa, ifall att jag var tvungen att komma hem. Inte ens i två timmar klarade jag av att släppa kontrollen, jag som brukar somna när jag är på salongen. Vi är ju ett team, och aldrig har det varit viktigare än nu att verkligen jobba som ett team. Ge och ta helt enkelt.
(null)
(null)
 
2. acceptera att det aldrig kommer bli som förr
Det är ju lätt att jämföra med hur det var. Jag är nog inte speciellt nostalgisk men det är ju också det enda jag vet; hur det var. Nu har jag ju inte bara mig själv att tänka på och det är inte bara att dra iväg på spontankvällar längre.
(null)
 
 
3. jobba mindre
… tänker jag varje år. Ändå så hamnar (även) jag i konflikt med personalplaneringen i hopp om att jobba mer och spräcka övertiden år efter år. Men nu när det kanske slut på det. Nu när jag har umgåts mer med vänner än någonsin så har jag ju insett attdet inte är så farligt, utan faktiskt ganska trevligt och något jag vill fortsätta med vilket hänger ihop med nästa mål.
(null)
 
4. balans i livet
Byta en bajsblöja och sminka sig samtidigt. Är det inte kanske den finaste kontrasten i livet? Balansen mellan att ta hand om familjen samtidigt som jag får fortsätta vara jag, trots att jag har en mamma-titel nu. Vart den gränsen går är svår, om det nu finns någon gräns? Mamma-rollen kom så oerhört naturligt samtidigt som jag inte vill tappa bort mig hela mig själv som person.
 
5. livets bästa form
Alltså jag har bra många kilo kvar till min startvikt, det ska alla veta! Däremot sägs det ju nio månader upp, nio månader ner (dock är man ju tydligen gravid i 10 månader?) så jag har tid på mig. Målet är i alla fall att komma i mitt livs bästa form. Hur häftigt hade det inte varit att få vara ute och springa med en löparvagn?!
  (null)
 
Nu ska jag fortsätta se på nya säsongen av Emily in Paris och hålla tummarna för att tomten kommer med en resa till Paris, au revoir!
(null)