april +/-

+
  • Hästletandet
  • Kreta
  • Kollat på Lasse W
  • Bröllopsplaneringen
  • Våret och vädret, nu är sommaren nära!

 -
  • Hästletandet där det inte verkar vara meningen att jag ska köpa någon.
  • Olyckan och dess påföljder
+/-

melandoni cave

Tredje och sista dagen med hyrbil åkte vi mot Melindoni grottan. Två av tre "rum" i grottan var tyvärr stänga pga säkerhetsskäl så det var tyvärr ingen höjdare trots att vi åkt flera timmar. Lite saftig summa i inträde för ett "rum" som är lika stor som vår lägenhet, tyvärr ingen hit. Sedan åkte vi mest runt för att titta på saker och ting och fina byar innan vi lämnade tillbaka bilen på kvällskvisten. Vägarna på Kreta är små och fort kör man inte, så det tar väldigt lång tid trots att Kreta inte är superstort. Tyvärr är dessutom typ allt stängt på Kreta på söndagar, vilket vi inte visste innan vi bokade bil. Resten av dagen tillbringades på hotellet. Jag älskar ju att sitta i skugga och läsa en bra bok. Fika lite och bara vara. Betade av två böcker när jag var där och hade tyvärr inte med mig en tredje.

chania stad och elafonissi

Dag nummer två med den lilla svarta. Vi tog bilen in till Chania stad som är så fin. Jag tycker ju så mycket om städer vid vattnet. Allt vatten är fantastiskt. Vi gick även på marknad där det var väldigt mycket fina saker. Dock verkar djurhållningen vara kvar i stenåldern tyvärr. Grisar var upphängda, getfötter och andra köttprodukter låg helt öppet. Kalkoner och höns var fjäderlösa och hängde också uppochner. Vidrigt enligt mig för att inte tala om doften. Istället unndade vi oss en lunch vid vattnet, en grekisk sallad för min del som var supergod. Oliverna kan ha varit de godaste oliverna jag ätit!
Efter lunch bilade vi ner till sydkusten på Kreta. Till Elafonissi vars stränder jämför det Maldivernas eller Thailand. Medelhavet var lite för kallt för min smak men perfekt att bara doppa förtterna i. Strandkanten är i rosa pulverliknande men syntes inte så väl som jag hoppades eller trodde. 
Kreta är väldigt bergigt och vart vi än åkte var det så fina utsiktsplatser överallt att vi stannade och bara njöt av nuet och utsikten. Dessutom var det varningar för bergsgetter där, så som de varnas för älg här. Sjukt häftigt att höra getter som bräker? När man är ute i naturen eller mötas av getter i en brant sluttning.