golf och ryggproblem

Imorse när jag kom hem runt halv 9 blev det raka vägen till sängen. Vips var klockan strax efter 12 och det var bara att kasta mig iväg till Andreas på napraparakuten. Han håller till vid fotbollsarenan i stan och har ett riktigt mäktigt väntrum med bästa utsikten. Jag har varit på flera ställen innan jag flyttade hit men han är överlägsen. Jag har inte varit hos honom sedan innan sommaren så det fanns en hel del att rätta till om man säger så. Efter en behandling hos honom är jag alltid lika förvånad över vad man kan åstadkomma och framförallt, hur han kan hitta alla ställen och upptäcka alla punkter, även sådana som jag själv inte hade någon koll på. 
Solen har lyst med sin närvaro hela dagen idag så vad passade bättre än en golfrunda på 9 hål. Det är vad jag orkar med såhär i början och trots en riktigt usel runda så lyckades jag sänka mitt hp. Att börja med en ny sport vid vuxen ålder är svårare än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Jag känner verkligen hur jag måste tänka och ingenting går på automatik längre. Det svåraste är att inte ge upp utan fortsätta trots att tredje bollen gått i vattnet. 
Efter golfen köpte vi hem lite linschips och jag är helt såld. Mycket godare än potatischips. Synd bara att vi är alldeles för trötta för att orka äta upp dom och intog sängen istället. God natt!

morning

Gooodmorgon! Vilken höstdag och vad mörkt det är ute nu. Imorse tidigt tidigt vaknade jag upp på Plaza Hotel i Eskilstuna. Inget hotell att hänga i granen direkt och när det gäller frukosten så har jag aldrig hunnit äta den på plats utan fått med mig en frukostpåse varje gång. När det är så omänskligt tidigt samt att jag mår dåligt på morgonen passar det alternativet mig perfekt. Det är Tina Nordström, även känd som MatTina som har komponerat ihop frukosten där. Jag tycker den är lite tråkig jämfört med andra hotell, men mycker beror nog på vem det är som gör frukostpåsarna. När jag fått min påse var det dags att bege mig mot jobbet. Synd bara att mitt lokalsinne inte existerar och jag gick åt helt fel håll trots att jag varit där säkert 20 gånger. Väl påväg hem från Eskilstuna mot Norrköping är det så fint. Man kör mycket längst vatten vid en speciell sjö finns det en stenstaty av en kvinna som tittar ut över sjön. Det sägs att hennes barn drunknade där och att hon än idag letar efter dem. Dessutom är det massor av hästhagar längst vägen med massor av söta föl. Man kör även förbi Stenshammars Slott som kungen har. Jag blir så fashinerad av slott och älskar att läsa om dess historia. Stenshammar Slott ägdes tidigare av von Kraemer och hans hustru men eftersom de inte fick några barn skrevs testamente om att Staten fick ärva det. Självklart hade von Kraemer krav i sitt testamente. Ett utav dem var att det skulle vara någon svensk undersåte, arvsrätt till tronen, prins av det regerande kungahuset skulle arrendera detta. Alltså arrenderas detta idag av kungen och är en godsförvaltning med nötkreatur och ekologiskt odlande. 
Igår var jag inne nästan hela dagen. Gjorde en ceasarsallad till lunch och sedan gjorde Jocke egen pizza innan jag tog tåget till Eskilstuna. Älskar att laga mat tillsammans. Gårdagens höjdpunkt var dock att jag knep två biljetter till VIP visningen av Lars Winnerbäcks dokumentär som är två dagar innan den släpps officiellt. Trots att jag hellre hade velat gå i Linköping där han är uppväxt så är ingen gladare än mig. Wow!

something sweet

Jag stoppar i mig något sött varje dag, inte minst efter att jag har ätit. Därför gjorde jag dessa supergoda små saker som inte är helt onyttiga och supergoda. Ganska mäktiga så det räcker abslut med en och nästa gång kommer jag göra dem mindre. Så mäktig att denna lilla goding blev både min frukost, lunch och kanske middag, får se om jag tvingar mig i något mer ikväll. 
Hur som helst så behöver man:
1/2 banan
ca 30g cockosfett
ca 150g mörk choklad, desto högre kakaohalt, desto bättre
ca 100 jordnötssmör
18 små muffinsformar, själv hade jag bara bullformar hemma men tror att mindre formar är att föredra så de byggs på höjden.
Jag började med att smälta ner cocosfettet för att sedan blanda i jordnötssmöret. Jag använder jordnötssmör som jag gjort själv eftersom de i butiken innehåller så mycket socker. När det har smällt, ta bort den från plattan och smält chokladen. Enklast i mickron på låg värme och blanda ofta. Medan chokladen smälter, skiva jag upp bananen. För att göra det enklare för mig så la jag muffinsformarna i en muffinsplåt så de låg still. Sedan börjar det roliga. 
Häll en tsk med smält choklad i botten på varje form. Lägg en skiva banan över och låt det stelna. Sedan täckte jag bananen med jordnötssmör/cockosblandningen och lät det svalna innan jag toppade med en tsk choklad överst. Sen ska de in i frysen och där kan de vara tills man blir sugen. Det positiva med fryst banan är att det inte smakar så mycket banan vilket är perfekt för mig som inte gillar banan. Såhär i efterhand hade jag viljat toppa den översta chokladen med cockosflingor, några goda fröer, nötter eller kanske torkade bär, men det får bli till nästa gång.